VTOC Fokker

Vraag

De inventaris en het lesmateriaal van het failliete opleidingsinstituut fotograferen en veilen in opdracht van de curator. Hierbij moest een specifieke doelgroep bereikt worden waarvoor OVM | Group haar netwerk heeft ingezet.

Werkwijze

Onlineveilingmeester.nl fotografeerde de bijzondere goederen, waaronder een Fairchild Swearingen Metroliner vliegtuig dat voor educatieve doeleinden werd gebruikt. Er werden kijkdagen georganiseerd op de locatie zelf. Daarnaast werd er een marketingcampagne opgezet om geïnteresseerden in binnen en buitenland te bereiken. Vanwege de hoeveelheid en diversiteit aan kavels zijn er in totaal drie zelfstandige veilingen georganiseerd.

Resultaat

Een drukte van belang op de kijkdagen, aandacht van de landelijke pers en veel belangstelling vanuit de luchtvaart. Honderden vliegtuigspotters kwamen af op de tal van schaalmodellen en originele blauwdrukken. Met de veiling hebben we het gewenste resultaat voor de curator bereikt.

Geveilde vliegtuig PH-NLZ Fairchild-Swearingen SA226-TC Metro II heeft nieuwe bestemming gevonden

Het vliegtuig werd eind augustus 2017 door Onlineveilingmeester.nl geveild. De PH-NLZ Fairchild-Swearingen SA226-TC Metro II heeft enkele jaren, tot het faillissement van het opleidingsinstituut VTOC Fokker BV, als sleutelobject gediend.

In eerste instantie werd het veilingobject gekocht door een verzamelaar, maar die verkocht het later door. In geheel originele staat is het vliegtuig nu te bewonderen in pretpark Irrland bij Kevelaer, Duitsland.

Door de online veiling, is de levensduur van het vliegtuig met heel wat jaren verlengd.

foto2_fokker_nieuw

Foto : Berend Jan Floor | AirOnline.nl

Advocaat | SWDV Advocaten

“De door de taxateur afgegeven taxatie werd per saldo met de veiling gerealiseerd. De praktische en flexibele hulp van de OVM | Group heeft de curator enorm geholpen bij de verkoop van de activa.”