Provincie Gelderland

Vraag

Provincie Gelderland wilde overtollig materieel op een transparantie manier vermarkten. Zo werd er letterlijk en figuurlijk ruimte gecreëerd voor nieuwe investeringen. Bovendien koos men zo voor een duurzaam alternatief: via veilen de levenscyclus van de producten verlengen.

Werkwijze

Een projectteam van machinespecialisten van OVM | Group heeft de machines en goederen omschreven en gefotografeerd. Via de inzet van meerdere (inter)nationale online veilingplatforms van OVM | Group – Onlineveilingmeester.nl, Onlineauctionmasters.com, fleetlink.eu en Agribidding.com – had de veiling een grote exposure. Een internationale marketingcampagne vergrootte het bereik onder potentiële kopers. De veiling trok zelfs de aandacht van de landelijke media.

Resultaat

De gehanteerde strategie zorgde voor een veilingopbrengst die de verwachtingen van onze opdrachtgever overtrof. Daarnaast had de provincie direct haar terreinen opgeruimd doordat alle verkochte machines een nieuwe bestemming hebben gekregen.

Jan van der Beek, projectleider provincie Gelderland afdeling Beheer en Onderhoud wegen:

‘De OVM | Group gaf ons het vertrouwen dat het proces bij hen in goede handen was. Na een lange periode – waarin deze gevoelige en complexe zaak voor ons tot afronding moest komen – hebben ze met veel geduld en begrip de zaak van A tot Z voor ons geregeld. De samenwerking heb ik als zeer prettig ervaren: met een vast contactpersoon, korte lijnen, duidelijke afspraken en heldere communicatie. Geen agressieve verkoop, maar verstand van zaken en zeer betrokken. Ik kan zeggen dat het hele proces voor ons op rolletjes liep.’