Provincie Groningen

Een langdurige samenwerking tussen OVM | Group en de Provincie Groningen

Sinds 2014 verkoopt de provincie Groningen haar overtollig materieel via de online veilingplatformen Onlineveilingmeester.nl en Agribidding.com. Jannes Hoving, beleidsondersteuning afdeling Beheer en Onderhoud – Cluster materieel, legt uit: ‘Het was een logische keuze, het zit om de hoek. Het is een bedrijf met Groningse roots en we spreken dezelfde taal.’ De transparantie van het veilingconcept en het feit dat het online veilingplatform altijd voor iedereen gemakkelijk toegankelijk is, zijn de twee andere voordelen waardoor de provincie heeft besloten de veilingplatformen als verkoopkanaal in te gaan zetten.

"Het bedrijf past goed bij onze Groningse, pragmatische en nuchtere manier van werken."

Jannes Hoving, beleidsondersteuning afdeling Beheer en Onderhoud - Cluster materieel
Liebherr_kraan

De goede opbrengsten die voortvloeien uit de veilingen spelen daarnaast ook een belangrijke rol voor de provincie Groningen. Er wordt letterlijk en figuurlijk ruimte gecreëerd voor nieuwe investeringen. Bovendien kiezen ze zo voor een duurzaam alternatief: door middel van een online veiling verlengen ze de levenscyclus van de producten.

Jannes Hoving, beleidsondersteuning afdeling Beheer en Onderhoud – Cluster materieel, vult aan: ‘we moeten erkennen dat we als Provincie Groningen zaken doen met meerdere grotere en kleine veilinghuizen. We zoeken altijd de geschiktste aanbieder. We kiezen degene die ons inziens het beste past bij een kavel. Afwegingen hierbij zijn de verwachte opbrengst in relatie tot de kosten. Hierbij helpt het zeker dat doordat we ons materieel veelal zelf onderhouden, we een correcte onderhoudsgeschiedenis kunnen overleggen. Door gebruik te maken van meerdere veilinghuizen kunnen we als organisatie ook bepalen waar we de kavel willen aanbieden. Dat kan zijn regionaal, maar ook landelijk of Europees.’

Jannes Hoving, beleidsondersteuning afdeling Beheer en Onderhoud - Cluster materieel
"Onlineveilingmeester.nl gaf ons vanaf begin af aan een goed gevoel. Het bedrijf past goed bij onze Groningse, pragmatische en nuchtere manier van werken. Nait soezn, maor doun (niet kletsen maar doen) is veel gehoord binnen onze afdeling. We hebben één aanspreekpunt, die verstand van zaken heeft. En ook niet onbelangrijk, hij heeft altijd een oplossing. Onlineveilingmeester.nl verkoopt geen nee. En dat vinden we ook belangrijk."

Actief bij de inbrengveilingen

Inbrengveilingen zijn veilingen waarbij meerdere overheidsinstanties goederen inbrengen, waarnaar alle goederen in één veiling aangeboden worden. OVM | Group organiseert frequent inbrengveilingen voor overheidsinstanties. Zo kunnen bijvoorbeeld waterschappen, veiligheidsregio’s, gemeenten en provincies hun (overtollig) materieel inbrengen bij de overheidsveiling, agrarische overheidsveiling en de overheidsveiling gladheidsbestrijding. 

Man_vrachtwagen
Nido_zoutstrooier

De provincie Groningen doet actief mee aan deze inbrengveilingen en brengt zowel frequent overtollig materieel in bij de overheidsveiling als bij de agrarische overheidsveiling en overheidsveiling gladheidsbestrijding. De provincie Groningen heeft namelijk meegewerkt aan de ontwikkeling van deze formats. Jannes Hoving, beleidsondersteuning afdeling Beheer en Onderhoud – Cluster materieel, licht toe: ‘Wij waren als materieelbeheerder van mening dat wij ons uitstekend (zelf) onderhouden overheidsmaterieel niet bij een “gewone” inbrengveiling wilden inbrengen. Wij dachten dat onze kavels op een themaveiling beter tot hun recht zouden kom. En dat bleek zo te zijn. Zo ook de “gladheidsbestrijdingsveiling”. Ook daar is een themaveiling van gemaakt. Alle strooiers en sneeuwploegen mooi naast elkaar en op een goed moment. Dan kan de bieder volgens ons een goede keuze maken.’ Veilingadviseur Wim Weegenaar vult aan: ‘De provincie Groningen is een prettige partij om mee samen te werken. Ze denken altijd mee in oplossingen. De samenwerking staat als een rots.’