Geef het door: Speeltoestellen Gemeente Beuningen

.

Zelf een veiling organiseren? Neem contact op met onze adviseur Frans Damminga

De uitdaging: hergebruik speeltoestellen van gemeente Beuningen

Als er binnen een gemeente 118 speeltoestellen overtollig worden door een herstructurering van speeltuinen, kun je wachten op vragen van de samenleving. Wat gaat er met die toestellen gebeuren? Voetbalverenigingen, scholen en particulieren toonden interesse. In Beuningen speelde deze kwestie en dat stelde de gemeente voor een lastige uitdaging.
Gezocht werd naar een transparante manier om alle speeltoestellen te verkopen en zo de levensduur van deze goederen te verlengen. De verkoop moest vooral ook toegankelijk zijn voor bewoners uit de eigen regio.

gemeenteBeuningen_verhaal1

Werkwijze

In samenspraak met de klant is gekozen voor een zelfstandige veiling op onlineveilingmeester.nl waarbij alle kavels op locatie bij de klant bleven. Het project ontwikkelde zich al snel tot een fijne samenwerking met de opdrachtgever die zelf actief betrokken was in het operationele proces. In de voorbereiding met het inventariseren, het fotograferen en omschrijven van de kavels, maar ook tijdens de succesvolle kijk- en afgifte dagen.

Resultaat

Alle 118 speeltoestellen werden verkocht en met een opbrengst die veel hoger was dan de verwachting was de veiling voor alle partijen een succes. De speeltoestellen kregen allemaal een tweede leven en vaak in de directe omgeving van Beuningen. Er was veel aandacht vanuit de regionale media en ook de kopers van de speeltoestellen lieten een positief geluid klinken.

“Voor ons stond voorop dat het proces van herbestemming van de overtollige speeltoestellen eerlijk moest verlopen. Met een veiling stel je iedereen gelijk en geef je iedereen een kans, dat was doorslaggevend.”

STEFAN REIJRS | GEMEENTE BEUNINGEN

.

Een tweede kans in dezelfde gemeente

Samen met andere buurtbewoners richtte Stef Bakker Stichting Ontmoetingsplaatsen Weurt op, die zich ontfermt over twee speeltuintjes in de gemeente Beuningen. “En vandaag mag ik nog twee mooie toestellen aan onze speeltuintjes toevoegen”, vertelt Bakker. “Dat is nou ook net het leuke, dat die speeltoestellen een tweede kans krijgen in onze eigen gemeente.” zegt Bakker. “Waarom zou je iets wegdoen als het prima nog een ronde mee kan?”

.

Speeltoestellen_951x500px_7

.

Zelf een veiling organiseren? Neem contact op met onze adviseur Frans Damminga

contactpagina_frans

Een COMPLETE dienstverlening

Snel, transparant, persoonlijk en doelgroepgericht