Overheden

Overtollig overheidsmaterieel?

Nieuwe regelgeving, het veranderen van arbo-eisen, milieu-eisen of betere, nieuwe alternatieven: reden genoeg waarom u als overheidsorganisatie overtollig materieel heeft. U wilt van het materieel af, maar dat kan soms best gevoelig liggen. Zeker weten dat het materieel goed terecht komt is dan ook van belang. U wilt er een goede opbrengst voor, zonder uw eigen organisatie met het verkooptraject te belasten.

OVM | Group bedient met twee veilingplatformen Onlineveilingmeester.nl en Agribidding.com al jarenlang gemeenten, provincies, afdelingen van Staatsbosbeheer en diverse waterschappen in heel Nederland. Ook organiseren wij elke twee maanden een zogenaamde Overheidsveiling op onze locatie in Heerenveen waar u uw overtollig materieel kunt inbrengen. Binnen onze werkwijze is altijd ruimte voor maatwerk: uw wensen staan centraal.

Samenwerking met Domeinen Roerende Zaken

Onlineveilingmeester.nl is in 2020 de samenwerking aangegaan met Domeinen Roerende Zaken. Klik op meer informatie voor een toelichting.

Cases

Voormalig Vliegbasis Twenthe

Gemeente Beuningen

Provincie Gelderland

"Korte lijnen, duidelijke afspraken en heldere communicatie. Geen agressieve verkoop, maar verstand van zaken en zeer betrokken."

Jan van der Beek | Provincie Gelderland afdeling Beheer en Onderhoud wegen
Filter_OVMGROUP_blok_overheden

Duurzaam, transparant en een optimale opbrengst
Veilen is voor uw organisatie een effectieve en duurzame manier van verkoop. Het is transparanter dan inruilen: u kunt zien waar het materieel terecht komt. Bovendien levert veilen vaak hogere opbrengsten voor u op. Door onze uitgebreide service kunnen we u compleet ontzorgen, er is immers weinig tijd en ruimte voor te vinden binnen uw overheidsorganisatie. Tot slot is veilen ook een duurzaam alternatief. Het materieel komt terecht bij mensen en organisaties in binnen- en buitenland, die het nog goed kunnen gebruiken. Zo wordt de levenscyclus van uw goederen verlengd.

Benieuwd naar overheden cases bij OVM | Group?

Ontzorgen: ons 3-stappenplan

Bij het veilen van goederen bedienen we u op maat via drie heldere stappen
We zorgen bij u op locatie voor de inventarisatie van de goederen; groot en klein. Via een uitgekiende routing door heel Nederland, halen we het materieel bij u op en brengen het naar een van onze veilinglocaties. Wanneer u dat wenst, kan de veiling ook op een locatie van uw keuze plaatsvinden.
De goederen worden presentatie-klaar gemaakt voor on- en offline bezichtiging, inclusief kwalitatief goede fotografie of desgewenst film. Via een marketingplan op maat bereiken we de relevante doelgroepen in binnen- en buitenland. Afhankelijk van de aard van de goederen, bepalen we welke combinatie van veilingplatforms we inzetten.
We veilen uw materieel onder toezicht van een notaris. We betrekken u bij elke stap, zodat u grip houdt op het totale proces. En over grip gesproken: al onze veilingen zijn onder voorbehoud van gunning. Dit betekent dat na de veiling besloten kan worden of de opbrengsten voor u voldoende zijn voor verkoop. Bovendien helpen we u vanuit onze jarenlange veilingervaring met gericht advies. Denk daarbij aan het tijdstip van de verkoop. Het juiste moment zorgt namelijk voor een optimale restwaarde van uw materieel. De financiële afwikkeling vindt op transparante wijze plaats, in een duidelijk overzicht volgens vooraf gemaakte afspraken.